Umiddelbart er det forståeligt, hvis camping ved vesterhavet lyder som noget for bonderøve, og hvor der ikke sker en skid, men mange indfødte vil nok mere, at turister kommer og overrender stedet i højsæsonen, for der er virkelig gjort meget ud af, at man skal have en masse oplevelser ved camping ved Vesterhavet op langs hele kysten.
Der er næsten ikke den flække, som der ikke byder på oplevelser i sommermånederne, fordi man ved, at turisterne kommer her, og der er en del forretningsdrivende, som der lever af, at der netop er højsæson for turister – de kan næsten holde lukket resten af året, fordi de tjener så meget i den her periode af folk fra ind- og udland.
Man kan bare tænke på sådan noget med, at selvom der er bjerge i Tyskland, og priserne er billigere der, så flokkes mange tyskere til Vesterhavet, når ferien melder sig – så vilde er de med havet.
De gør det hvert år, og for nogle er det en tradition, der er gået i arv.

Der høstes erfaring ved camping ved Vesterhavet

Til at starte med kan det dog være svært at forklare familien, at man ikke skal to uger til Paris, men at man lejer en campingvogn og skal til Vestjylland – specielt fordi man ikke har den store erfaring med at campere.
Men det er netop også lidt derfor, at man gerne vil på camping med familien: Man vil lave noget anderledes, end man plejer, hvor man udfordrer sig selv, uden det bliver primitivt, men hvor man kommer hinanden ved og hjælper hinanden med at klare de daglige gøremål, uden det bliver kedeligt, men hvor det bliver anderledes.
Og så kan man også tage ud af opleve en masse ting i nærheden og lidt længere væk.
På den måde ender man måske med at elske det virkelig højt. Og det er jo svært at afvise det, hvis man aldrig har afprøvet det.
Man kan jo aftale med familien, at det skal være et forsøg, men hvis man holder af det, så prøver man det gerne igen.
Og mon ikke der er en chance for, at man gerne vil gøre det igen?